CLLD

[Uspješna priča] LAG „Zeleni bregi“

Objavljeno:

LAG „Zeleni bregi“ sa svoja 92 člana i sjedištem u Zlatar Bistrici djeluje na više od tisuću kvadratnih kilometara površine Republike Hrvatske te je najveći LAG u po broju jedinica lokalne samouprave na čijem području djeluje. Obuhvaća prostor ukupno 22 jedinice lokalne samouprave: 18 JLS s područja Krapinsko – zagorske županije (gradovi Donja Stubica, Krapina, Oroslavje i Zlatar, uz općine Bedekovčina, Đurmanec, Gornja Stubica, Jesenje, Lobor, Mače, Marija Bistrica, Mihovljan, Novi Golubovec, Petrovsko, Radoboj, Stubičke Toplice, Veliko Trgovišće i Zlatar Bistrica) te četiri JLS s područja Zagrebačke županije (Grad Sveti Ivan Zelina te općine Bedenica, Bistra i Jakovlje).

Kroz pet raspisanih LAG natječaja alocirano je više od 2,2 milijuna eura, a odabrano ukupno 111 projekata, od čega je čak 66 projekata odabrano na dva natječaja za ulaganja u unapređenje poslovne konkurentnosti malih poljoprivrednih gospodarstava. Za te je projekte osigurano 990 tisuća eura, dok je za tri natječaja za ulaganja u opće društvenu infrastrukturu i pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo osigurano nešto više od 1,2 milijuna eura.

Jedan od odabranih projekata LAG natječaja je i „Rekonstrukcija parka obitelji Feller u Donjoj Stubici“. „Nakon rekonstrukcije, park je sada moderno opremljen novom urbanom opremom, koja je izgrađena isključivo za ovaj park. Postavljene su nove klupe, košare za smeće te oglasne ploče, a u sredini parka napravljen je javni Stubički zdenac. Uređene su i pješačke staze,  a u park je vraćen kip majke s djetetom  koji je tamo stajao i po kojem je, između ostalog, park bio prepoznatljiv.“

 

 

Kontaktirajte Nas

Ministarstvo poljoprivrede

Uprava za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju

Ulica Grada Vukovara 78
10 000 Zagreb

Telefoni: 01 640 8145, 01 647 3083

Email: nrm@mps.hr


Hr
EU
Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Europske unije
Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj - Europa ulaže u ruralna područja
Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014– 2020