CLLD

[Uspješna priča] LAG „VIROVITIČKI PRSTEN“

Objavljeno:

LAG Virovitički prsten broji čak 151 redovnog člana, a djeluje na području grada Virovitice i općina Lukač, Gradina, Pitomača, Suhopolje i Špišić Bukovica.

Na raspisanim LAG natječajima ukupne alokacije u iznosu od gotovo 12,2 milijuna kuna, do sada su odabrali 43 projekta, a njih 29 je u potpunosti završeno. Od šest raspisanih natječaja u okviru lokalne razvojne strategije, najviše je sredstava, više od 7,7 milijuna kuna, stavljeno na raspolaganje putem četiri raspisana natječaja za ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu. Jedan je natječaj raspisan za restrukturiranje, modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava te jedan natječaj za ulaganja u razvoj i održivost malih poljoprivrednih gospodarstava. Najviše je projekata, njih 16, odabrano na natječaju za restrukturiranje, modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava.

Jedan od odabranih projekata na natječaju za ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu je projekt Općine Pitomača: „Izgradnja i opremanje dječjeg igrališta u Velikoj Črešnjevici“.

„Realizacijom projekta pod nazivom „Izgradnja i opremanje dječjeg igrališta u Velikoj Črešnjevici“ omogućilo se djeci i mladima u ruralnoj sredini sadržaj koji im inače nije bio dostupan i predodređen je za veće sredine. Samim time željelo se revitalizirati ovo ruralno područje, poboljšati sadržaj za djecu i mlade koji će se od sada imati kvalitetno i sigurno okruženje za igru. Na taj način se željelo doprinijeti demografskoj politici i podizanju standarda življenja na tom području.“

 

Kontaktirajte Nas

Ministarstvo poljoprivrede

Uprava za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju

Ulica Grada Vukovara 78
10 000 Zagreb

Telefoni: 01 640 8145, 01 647 3083

Email: nrm@mps.hr


Hr
EU
Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Europske unije
Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj - Europa ulaže u ruralna područja
Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014– 2020