CLLD

[Uspješna priča] LAG „Bilogora-Papuk“

Objavljeno:

LAG „Bilogora-Papuk“ sa svojih 30 članova djeluje na području Bjelovarsko – bilogorske županije, odnosno gradova Grubišno Polje i Daruvar te općina Sirač, Đulovac, Dežanovac i Končanica.

Do sada su raspisali sedam natječaja ukupne alokacije gotovo 6,4 milijuna kuna. Kroz objavljene natječaje do ovoga je trenutka odabran 41 projekt i 24 su u potpunosti završena. Najviše je sredstava, više od 2,7 milijuna kuna, alocirano za projekte prijavljene na dva natječaja za ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo. Objavili su čak tri natječaja za potporu razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, za što su bila osigurana sredstva u iznosu višem od dva milijuna kuna te dva natječaja za povećanje konkurentnosti poljoprivredne proizvodnje s osiguranih preko 1,6 milijun kuna. LAG putem budućih natječaja planira na raspolaganje staviti više od 2,4 milijuna kuna.

Jedan od realiziranih projekata prijavljenih na LAG natječaj za pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo je i projekt „Asfaltiranje staze u Parku branitelja u Siraču“ čiji je nositelj Općina Sirač.

 

 

U današnje vrijeme kada se nastavljaju nepovoljni trendovi  na ruralnim prostorima  a razlike u opremljenosti osnovnom infrastrukturom i uslugama između urbanih i ruralnih prostora postaju sve veće, smatramo izuzetno  korisno što kroz djelovanje  LAG-a Bilogora – Papuk  možemo ostvariti  bespovratna sredstava za financiranje malih infrastrukturnih projekata. Jedan od takvih projekata je naš projekt Parka branitelja koji je sada uređen i predstavlja značajan doprinos poboljšanju uvjeta života u našoj lokalnoj sredini.

 

 

Više o LAG-u „Bilogora-Papuk“ možete pronaći na poveznici.

Kontaktirajte Nas

Ministarstvo poljoprivrede

Uprava za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju

Ulica Grada Vukovara 78
10 000 Zagreb

Telefoni: 01 640 8145, 01 647 3083

Email: nrm@mps.hr


Hr
EU
Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Europske unije
Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj - Europa ulaže u ruralna područja
Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014– 2020