Novosti

U Pragu održana Konferencija o održivoj i pristupačnoj sportskoj infrastrukturi – prepoznati su i napori Ministarstva poljoprivrede za razvoj sportske infrastrukture u ruralnim područjima

Objavljeno:

Za vrijeme češkog presjedanja Vijećem Europske unije 22. rujna 2022. u Pragu je održana Konferencija o održivoj i pristupačnoj sportskoj infrastrukturi. Nacionalna sportska agencija Češke prepoznala je napore koje Ministarstvo poljoprivrede ulaže u razvoj sportske infrastrukture u ruralnim područjima kroz Program ruralnog razvoja te je pozvala Republiku Hrvatsku da prenese svoja iskustva koja će poslužiti i kao doprinos u pripremi Zaključaka Vijeća o održivoj i pristupačnoj sportskoj infrastrukturi.

Predstavnici Uprave za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju iz Ministarstva poljoprivrede održali su prezentaciju o sportskoj infrastrukturi u ruralnim područjima financiranoj u okviru Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020, uključujući i prijelazno razdoblje 2021. – 2022. te sudjelovali na panel raspravi s naglaskom na održivost sportske infrastrukture i iskustvima o financiranju sportske infrastrukture.

U okviru Programa ruralnog razvoja sportska infrastruktura financira se u okviru Mjere 7 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“, tipa operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ i Mjere 19 „LEADER (CLLD)“, podmjere 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategije“.

U okviru Programa ruralnog razvoja financirana su ukupno 252 projekta sportske infrastrukture  i dječjih igrališta, ukupne vrijednosti preko 26 milijuna eura.

Svojim primjerom Republika Hrvatska je istaknula važnost ulaganja u ruralna područja čime se poboljšavaju životni uvjeti u ruralnim zajednicama, pridonosi atraktivnosti sela te potiče rast i socioekonomska održivost.

 

Kontaktirajte Nas

Ministarstvo poljoprivrede

Uprava za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju

Ulica Grada Vukovara 78
10 000 Zagreb

Telefoni: 01 640 8145, 01 647 3083

Email: nrm@mps.hr


Hr
EU
Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Europske unije
Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj - Europa ulaže u ruralna područja
Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014– 2020