Novosti

U Bukureštu održan 14. sastanak nacionalnih ruralnih mreža

Objavljeno:

Od 12. do 14. lipnja 2019. godine održan je 14. sastanak nacionalnih ruralnih mreža u organizaciji Europske mreže za ruralni razvoj (ENRD) te Rumunjske nacionalne ruralne mreže, kjem su aktivno doprinijeli i predstavnici hrvatske nacionalne ruralne mreže (MRR).
Sastanci nacionalnih ruralnih mreža se u organizaciji Europske mreže za ruralni razvoj održavaju tri puta godišnje, a svaki od sastanaka ima središnju temu rasprave kojom se na razini Europske unije nastoji doprinijeti raznim pitanjima razvoja ruralnih područja.

Središnja tema sastanka u Bukureštu bio je LEADER, odnosno provođenje istog kroz Programe ruralnog razvoja, suradnja Upravljačkih tijela i nacionalnih ruralnih mreža sa LAG-ovima te projekti koji su značajno doprinijeli razvoju ruralnih krajeva, ali i samoj suradnji spomenutih dionika.

Sudionici plenarne rasprave na temu suradnje s LAG-ovima nasuprot drugih dionika PRR-a bili su kolege iz nacionalnih ruralnih mreža Škotske, Poljske, Nizozemske i Rumunjske, a zaključak je da je snažna dvosmjerna komunikacija LAG-ova i nacionalnih ruralnih mreža nužna za snažan zamah razvoju ruralnih krajeva diljem Europske unije.
Misao vodilja ovog sastanka je bila ‘Snaga LAG-ova i nacionalnih ruralnih mreža kao podrška izgradnji društvene i ruralne infrastrukture’.

Tijekom posjeta Rumunjskoj predstavnici nacionalnih ruralnih mreža EU imali su priliku posjetiti projekte sufinancirane sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Prezentacije i fotografije sa  14. sastanka nacionalnih ruralnih mreža možete preuzeti na službenim ENRD stranicama.

Kontaktirajte Nas

Ministarstvo poljoprivrede

Uprava za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju

Ulica Grada Vukovara 78
10 000 Zagreb

Telefoni: 01 640 8145, 01 647 3083

Email: nrm@mps.hr


Hr
EU
Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Europske unije
Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj - Europa ulaže u ruralna područja
Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014– 2020