AKIS

Produljen je rok za prijave za sudjelovanje na događanju pod nazivom “Uključite se u savjetodavne mreže projekta Obzor Europa”

Objavljeno:

Glavna uprava Europske komisije za poljoprivredu i ruralni razvoj (DG AGRI) i Instrument za podršku inovacijama i razmjeni znanja | EIP-AGRI organiziraju posredničko događanje EU ZPP Mreže pod nazivom “Uključite se u savjetodavne mreže Projekta Obzor”

 

Događanje EU ZPP Mreže održat će se u Sofiji (Bugarska), u utorak 17. i srijedu 18. siječnja 2023. godine.

Ovo će događanje biti posvećeno povezivanju i umrežavanju među savjetodavcima, poljoprivrednicima, istraživačima i drugim relevantnim dionicima u svrhu podrške pripremi prijedloga za nadolazeće pozive Obzora Europa savjetodavnim mrežama. Osim toga, događanje će biti prilika za razmjenu znanja i inovativnih ideja i praksi koje bi mogle inspirirati potencijalne prijavitelje da sudjeluju u sljedećem pozivu Obzora Europa.

Glavni cilj ovog posredničkog događanja EU ZPP Mreže je podržati pripremni rad za poziv Obzor Europa usvajanjem prijedloga potencijalnih savjetodavnih mreža.

Specifični ciljevi su:
• Poboljšati svijest među savjetnicima i poljoprivrednicima o mogućnostima sudjelovanja u projektima Obzor Europa i mogućnostima koje se nude u okviru poziva;
• Povećati svijest o temama koje će biti otvorene za prijedloge u okviru radnog programa “Obzor Europa –  Klaster 6 2023.-2024.
• Podržavati potencijalne savjetodavne kandidate u pronalaženju potencijalnih partnera;
• Podijelite dodatne informacije o pozivu i njegovim temama, pridonoseći tako poboljšanju kvalitete prijedloga.

Obzor Europa – klaster 6: “Hrana, bioekonomija, prirodni resursi, poljoprivreda i okoliš” bit će objavljen krajem studenoga – početkom prosinca 2022. i uključuje poziv za dostavu prijedloga za savjetodavne mreže. Relevantni info dani za ovaj poziv planirani su za 13. i 14. prosinca 2022. godine.

Ovdje možete pronaći više informacija o događanju.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje na događanju, prijavite se ispunjavanjem obrasca za prijavu. Novi rok za prijavu je 21. studenoga u 23:59.

Slobodno proslijedite ovu informaciju svima koji bi mogli biti zainteresirani za sudjelovanje i doprinos ovom događanju.

Bit će prihvaćeno sudjelovanje samo jednog sudionika po projektu/organizaciji. Međutim, snažno se potiče sudjelovanje poljoprivrednika i šumara, a iznimno se može prihvatiti i druga prijava po organizaciji/projektu ako je barem jedan od dva prijavitelja poljoprivrednik ili šumar.

Zbog ograničenog broja mjesta neće biti moguće udovoljiti svim zahtjevima za sudjelovanjem. Provest će se selekcija s ciljem stvaranja raznolike strukture sudionika sa širokom geografskom pokrivenošću, koji će predstavljati poljoprivrednu praksu, savjetodavne usluge i istraživanje, uključujući ljude s iskustvom u pripremi prijedloga Obzora, ali i manje iskusne sudionike. Odabrani kandidati će naknadno dobiti izravan poziv za prijavu za sudjelovanje.

Za sva pitanja možete se obratiti se na mail adresu: innovation-knowledge@eucapnetwork.eu

Kontaktirajte Nas

Ministarstvo poljoprivrede

Uprava za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju

Ulica Grada Vukovara 78
10 000 Zagreb

Telefoni: 01 640 8145, 01 647 3083

Email: nrm@mps.hr


Hr
EU
Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Europske unije
Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj - Europa ulaže u ruralna područja
Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014– 2020