Novosti

Prijavite se za sudjelovanje na 3. sastanku Foruma o najboljim praksama u lancima opskrbe hranom

Objavljeno:

Glavna uprava Europske komisije za poljoprivredu i ruralni razvoj (DG AGRI) i Kontaktna točka za provedbu ZPP-a u sklopu Europske ZPP mreže 16. studenog 2023. godine organizira 3. sastanak Foruma o najboljim praksama u lancu opskrbe poljoprivredno-prehrambenim proizvodima u Briselu u Belgiji.

Forum Od polja do stola pokrenula je Europska komisija u prosincu 2021. kao jednu od aktivnosti predviđenih strategijom Od polja do stola (Farm to Fork). Cilj mu je unaprijediti suradnju između primarnih proizvođača, poboljšati njihov položaj u lancu opskrbe hranom i povećati transparentnost tržišta. Na događanju će se raspravljati o različitim načinima na koje su akteri poljoprivredno-prehrambenog vrijednosnog lanca, od proizvođača do potrošača, odgovorili na krizu troškova života. Također će se pozabaviti implikacijama zelene i digitalne tranzicije na sve veće troškove i cijene hrane.

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje i aktivno dijeljenje svog znanja, iskustva i inovativnih ideja, prijavite se do 26. listopada 2023. godine do kraja dana putem POVEZNICE ZA PRIJAVU.

Više informacija možete pronaći na web stranici događanja.

Ovaj otvoreni poziv možete podijeliti svima koji bi mogli biti zainteresirani za sudjelovanje i doprinos događanju.

Sudjelovanje je besplatno za sve, no sudionici sami snose troškove organizacije, smještaja i puta.

Za manji dio interesenata iz određenih skupina (poljoprivrednika, poljoprivrednih udruženja, nevladinih organizacija i LAG-ova) osigurano je pokrivanje troškova od strane EU ZPP mreže. Ako pripadate navedenim organizacijama prijavite se OVDJE.

Kontaktirajte Nas

Ministarstvo poljoprivrede

Uprava za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju

Ulica Grada Vukovara 78
10 000 Zagreb

Telefoni: 01 640 8145, 01 647 3083

Email: nrm@mps.hr


Hr
EU
Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Europske unije
Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj - Europa ulaže u ruralna područja
Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014– 2020