Novosti

Postanite i vi privremeni konzultant za EIP-AGRI Support Facility

Objavljeno:

EIP-AGRI Support Facility traži stručnjake za koordinaciju za fokusne grupe EIP-AGRI te stručnjake za koordinaciju i glavne voditelje za brojne radionice i seminare koji pokrivaju niz tema. Ako ste zainteresirani, ispunite ovaj obrazac za prijavu i pošaljite svoj životopis u Europass formatu.

Rok za prijave je 25. srpnja 2022. u 23:59 sati po briselskom vremenu.

 

Za svaku pojedinu temu potrebno se posebno prijaviti. Svi prijavljeni na prethodni poziv za stručnjake koordinatore objavljen 2019., morat će se ponovno prijaviti kako bi bili sigurni da će im životopis biti uzet u obzir. Prijave će se razmatrati samo za EIP-AGRI fokusne grupe i događanja koja će se održati između srpnja 2022. i srpnja 2023. Support Facility će od kandidata po potrebi zatražiti dodatnu dokumentaciju. Konačni odabir stručnjaka koordinatora i glavnih voditelja neće biti ograničen na popis kandidata/stručnjaka koji proizlazi iz ovog poziva. Pozivaju se prijavitelji da se prijave i na poziv za stručnjake za fokus grupe koji je objavljen 29. lipnja 2022.

Teme predviđene za aktivnosti u razdoblju 2022.-2023. uključuju:

• Poticanje učinkovitog upravljanja resursima
o Promicanje sigurnosti hrane kroz održive, raznolike i otporne sustave poljoprivrede (CE, MF)
o Pametni načini za održavanje konkurentnosti uz smanjenje (vanjskih) inputa kroz pristupe kružnom gospodarstvu (CE, MF)

• Očuvanje zdravlja životinja i biljaka
o Smanjenje upotrebe pesticida u ratarskim usjevima (CE, MF)
o Dobrobit životinja (CE, MF)

• Usvajanje ekoloških pristupa od gospodarstva do krajolika:
o Povećanje bioraznolikosti na poljoprivrednom zemljištu kroz značajke krajolika visoke raznolikosti (CE)

• Otvaranje novih mogućnosti za razvoj ruralnih područja
o Socijalna poljoprivreda i inovacije (CE)
o Obnova napuštenog poljoprivrednog zemljišta (CE)
o Mladi inovativni ruralni poduzetnici (CE, MF)

• Sustav poljoprivrednog znanja i inovacija (AKIS) uključujući uvođenje digitalizacije
o Sustavi poljoprivrednog znanja i inovacija (AKIS) u okviru Zajedničke poljoprivredne politike 2023. – 2027. (MF, možda CE)
o Savjetodavne mreže (CE, MF)

CE Stručnjaci za koordinaciju
MF Glavni voditelji

Zadaci:

Stručnjaci za koordinaciju trebaju imati vrlo dobro znanje o temi za koju se prijavljuju na razini cijele EU. S njima ugovor sklapa EIP-AGRI Support Facility, a od njih će se tražiti da izrade dokumente na engleskom jeziku o temama za koje su stručnjaci. Tekst treba biti lako čitljiv i jasan za “non-expert” stručnjake. Također bi trebali moći učinkovito komunicirati na engleskom jeziku. Oni će raditi sa stručnjacima različitih profila i pridonijeti osmišljavanju interaktivnih sastanaka. Također će biti dužni izraditi završno izvješće u dogovorenom roku.

Glavni moderatori za EIP-AGRI događanja koje ugovori EIP-AGRI Support Facility morat će surađivati ​​s organizacijskim timom u izradi nacrta programa za događanje, preuzeti ulogu glavnog moderatora na plenarnim sjednicama i jednog od moderatora u izdvojenim sjednicama. Od njih će se također tražiti da vode tim voditelja prije i tijekom događaja. Konačno, od njih se također može tražiti da daju glavni doprinos konačnom izvješću o događanju.

Svi obrasci za prijavu koji su u potpunosti ispunjeni i predani prije krajnjeg roka 25. srpnja 2022., 23:59 sati po briselskom vremenu bit će pregledani i ocijenjeni na temelju procjene gore navedenih vrsta stručnosti.

Cjelovit poziv na prijavu možete pronaći na poveznici.

Kontaktirajte Nas

Ministarstvo poljoprivrede

Uprava za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju

Ulica Grada Vukovara 78
10 000 Zagreb

Telefoni: 01 640 8145, 01 647 3083

Email: nrm@mps.hr


Hr
EU
Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Europske unije
Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj - Europa ulaže u ruralna područja
Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014– 2020