EIP

Pokrenuta Europska mreža ZPP-a i održan 9. sastanak članova skupštine ENRD

Objavljeno:

U Bruxellesu je, 6. listopada 2022. pokrenuta nova Europska mreža Zajedničke poljoprivredne politike koja će služiti kao platforma za razmjenu znanja i informacija, za međusobno učenje te za razmjenu iskustava i dobrih praksi u provedbi Zajedničke poljoprivredne politike. EU Mreža ZPP-a će kao jedna i jedinstvena mreža objedinjavati postojeće i buduće dionike uključene u razvoj i primjenu inovacija te provedbu i evaluaciju na razini EU-a, koji će doprinositi ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

Na pokretanju nove mreže sudjelovali su predstavnici Ministarstva poljoprivrede zajedno sa predstavnicima hrvatskih operativnih skupina. U sklopu događanja, dodijeljene su Rural Inspiration Awards 2022 nagrade te su održane interaktivne radionice iz područja rada mreže o implementaciji, inovacijama, evaluaciji i komunikaciji.

Pokretanju ZPP mreže prethodio je deveti sastanak članova skupštine Europske mreže za ruralni razvoj (ENRD) koji je održan 5. listopada 2022. Predstavnica Ministarstva poljoprivrede otvorila je raspravu o provedbi Ruralnog pakta na nacionalnoj razini. Predstavljeni su glavni elementi Strateškog plana ZPP-a kojim Republika Hrvatska planira doprinijeti ostvarivanju ciljeva Ruralnog pakta.

Na sastanku se raspravljalo o najnovijem razvoju reforme Zajedničke poljoprivredne politike, odobrenju strateških planova ZPP-a država članica i drugim relevantnim inicijativama politike EU-a, uključujući Dugoročnu viziju za ruralna područja EU-a, Obzor Europa i rezultate konferencije Ruralnog pakta. Na sastanku su predstavljene informacije o planiranim i nadolazećim aktivnostima ruralnih mreža te budućoj strukturi upravljanja EU Mrežom ZPP-a.

 

Kontaktirajte Nas

Ministarstvo poljoprivrede

Uprava za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju

Ulica Grada Vukovara 78
10 000 Zagreb

Telefoni: 01 640 8145, 01 647 3083

Email: nrm@mps.hr


Hr
EU
Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Europske unije
Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj - Europa ulaže u ruralna područja
Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014– 2020