Članstvo

Održana 1. sjednica Upravljačkog odbora Nacionalne mreže Zajedničke poljoprivredne politike

Objavljeno:

U Zagrebu 18. rujna 2023. godine održana je 1. sjednica Upravljačkog odbora Nacionalne mreže Zajedničke poljoprivredne politike.

Na sjednici su prisustvovali članovi i zamjene članova kao predstavnici organizacijskih oblika kao što su: stručne ustanove u poljoprivredi i ruralnom razvoju te njihove ustrojstvene jedinice, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, poljoprivredna gospodarstva, obrazovne i znanstvene institucije iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja ili njihova ustrojstvena jedinica, udruge koje djeluju u području poljoprivrede i ruralnog razvoja, komore koje djeluju u području poljoprivrede i ruralnog razvoja, lokalne akcijske grupe, ostale fizičke i pravne osobe čije aktivnosti su vezane uz poljoprivredu i ruralni razvoj, pozadinski ured savjetodavnog sustava u okviru AKIS-a – te Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Sjednicom je predsjedao predsjednik UO NMZPP – državni tajnik Tugomir Majdak.

Na konstituirajućoj sjednici raspravljalo se o ustrojstvu i radu Upravljačkog odbora, funkcioniranju Nacionalne mreže Zajedničke poljoprivredne politike (NMZPP) i predstojećih aktivnosti Upravljačkog odbora i članstva.  Govorilo se o novostima umrežavanja u programskom razdoblju 2023. – 2027. te o ciljevima i zadaćama nacionalnih mreža ZPP – a. Naglašena je i uloga NMZPP u AKIS sustavu te se raspravljalo o provedenim i budućim aktivnostima Mreže, u skladu s njezinim ciljevima.

Prezentaciju Nacionalne mreže Zajedničke poljoprivredne politike možete pogledati ovdje.

Kontaktirajte Nas

Ministarstvo poljoprivrede

Uprava za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju

Ulica Grada Vukovara 78
10 000 Zagreb

Telefoni: 01 640 8145, 01 647 3083

Email: nrm@mps.hr


Hr
EU
Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Europske unije
Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj - Europa ulaže u ruralna područja
Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014– 2020