Članstvo

Održan godišnji sastanak članstva Mreže

Objavljeno:

Danas, 28. studenoga 2019. godine u Zagrebu održan je godišnji sastanak članstva Mreže za ruralni razvoj na kojem su sudjelovali predstavnici LAG-ova, udruga, zadruga, obrazovnih ustanova, jedinica lokalne i regionalne samouprave, OPG-ova, razvojnih agencija, neprofitnih organizacija te ostalih predstavnika  koji su članovi Mreže.

Na sastanku su predstavljene aktivnosti koje je Mreža provela tijekom 2019. godine, izvještaj koliko sredstava je isplaćeno po Pozivu za prijavu aktivnosti članovima u sklopu godišnjeg akcijskog plana Mreže za 2019. te je članstvo informirano da će ukupno biti isplaćeno gotovo 830.000 kn do kraja 2019. godine.

Predstavljen je i plan budućih aktivnosti, novi vizualni identitet Mreže te novi naziv Mreže – Nacionalna ruralna mreža čime se hrvatska Mreža približava ostalim europskim mrežama i nomenklaturi iz Programa ruralnog razvoja.

Ujedno hrvatska Mreža bit će domaćin 18. Sastanka nacionalnih ruralnih mreža EU, u listopadu 2020. godine.

Također 2020. godine članstvu Mreže bit će na raspolaganju do 3.000.000 kuna po Pozivu za prijavu aktivnosti u okviru godišnjeg akcijskog plana Mreže. U tu svrhu Tajništvo Mreže objavilo je Poziv za iskaz interesa kako bi se smjernice i interesi članstva mogle uzeti u obzir kod planiranja i raspisivanja novog Poziva za 2020. godinu.

Nakon sastanka članstva održani su i osnivački sastanci prvih tematskih radnih skupina u okviru Mreže, a riječ je o TRS ”LEADER/CLLD – lokalni razvoj po vodstvom zajednice”  i ”Klima,okoliš i priroda”. Na osnivačkom sastanku članovi tematskih radnih skupina odabrali su među sobom Predsjednika i Tajnika tematske radne skupine koji će istu koordinirati te prije svega donijeti Poslovnik o radu. Predstavnici Ministarstva poljoprivrede na osnivačkim sastancima dali su članstvu tematskih radnih skupina informacije kao podlogu o mjerama Programa ruralnog razvoja za koje tematske radne skupine mogu dati svoj doprinos u vidu prijedloga i smjernica Upravljačkom tijelu u provedbi postojećeg, odnosno programiranju novog programskog razdoblja.


Prezentacija aktivnosti Mreže za ruralni razvoj u 2019.

Prezentacija novosti i budućnost Mreže za ruralni razvoj

 

Kontaktirajte Nas

Ministarstvo poljoprivrede

Uprava za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju

Ulica Grada Vukovara 78
10 000 Zagreb

Telefoni: 01 640 8145, 01 647 3083

Email: nrm@mps.hr


Hr
EU
Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Europske unije
Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj - Europa ulaže u ruralna područja
Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014– 2020