Novosti

Međunarodni festival filmova Agrofilm 2021

Objavljeno:

Agrofilm je festival koji organizira istraživačka institucija Nacionalni centar za poljoprivredu i hranu iz Slovačke u suradnji s filmskim profesionalcima i uz pomoć Ministarstva poljoprivrede i ruralnoj razvoja Republike Slovačke. Festival ima dugogodišnju tradiciju prikazivanja filmova s tematikom poljoprivrede i hrane. Temelji festivala postavljeni su u 1980-ima, ali se redovito održava zadnjih desetak godina.

Cilj i misija ovog posebnog festivala je informirati, poticati i širiti znanje o znanosti, istraživanju, razvoju i praksi u sferi poljoprivrede, prehrambene industrije, prehrane stanovništva, šumarstva, vodoprivrede, ekologije, problema u ruralnim područjima i o njihovim stanovnicima, očuvanje i revitalizacija prirodnih resursa, koji osiguravaju dovoljnu količinu hrane i sigurnost, kao i zdrav okoliš, kulturni krajolik i poboljšanje ljudskog života.

Ovaj festival pozdravlja filmove o poljoprivredi i hrani koji predstavljaju primjere dobre prakse, suradnju između poljoprivrednika i istraživača te inovativna rješenja koja su temelj za učinkovitu provedbu novih politika poput Zelenog plana, akcijskih planova o organskom uzgoju, Strategije od polja do stola i Strategiji bioraznolikosti. Zainteresirani mogu poslati svoj film u ovogodišnju konkurenciju do 31. srpnja 2021. godine koristeći ovaj obrazac ili na e-mail adresu agrofilm2021@gmail.com.

Više o festivalu možete doznati ovdje.

Kontaktirajte Nas

Ministarstvo poljoprivrede

Uprava za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju

Ulica Grada Vukovara 78
10 000 Zagreb

Telefoni: 01 640 8145, 01 647 3083

Email: nrm@mps.hr


Hr
EU
Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Europske unije
Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj - Europa ulaže u ruralna područja
Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014– 2020