Novosti

Marija Vučković nova ministrica poljoprivrede

Objavljeno:

Marija Vučković, magistrica ekonomije, nova je ministrica poljoprivrede i prva žena na čelu Ministarstva poljoprivrede od osamostaljenja Hrvatske. Primopredaja ministarske dužnosti održana je u petak 19. srpnja 2019. godine, nakon što je na izvanrednoj sjednici Sabora Marija Vučković dobila povjerenje zastupnika te prisegnula na dužnost ministrice.

Marija Vučković, ministrica poljoprivrede RH

 

Jučer, 22. srpnja 2019. godine ministrica Vučković održala je prvi Kolegij s državnim tajnicima, pomoćnicima ministra, ravnateljima te drugim bliskim suradnicima, s ciljem nastavka započetih operativnih aktivnosti koje se provode u resoru poljoprivrede, ribarstva i šumarstva.

„Iznimna mi je čast biti ministrica poljoprivrede u Vladi RH, ali ujedno i velika odgovornost. Predano ću raditi kako bih opravdala to povjerenje. Nadam se da ću odgovoriti očekivanjima poljoprivrednika, ribara i žitelja hrvatskih ruralnih područja koji su izloženi brojnim izazovima. U posljednje dvije i pol godine doživjeli smo značajne pozitivne promjene u poljoprivredi, pojednostavili procedure i pristup EU fondovima što je rezultiralo rekordnim povlačenjem sredstava, povećanjem poljoprivredne proizvodnje i povećanjem konkurentnosti.

– poručila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković te dodala

Zahvaljujem se Tomislavu Tolušiću koji je svojom spremnošću za suočavanje s brojnim problemima ovih resora pripremio temelje za potrebne promjene i uspostavio poseban odnos s poljoprivrednicima i ribarima, koji ću njegovati. Identificirali smo ključne probleme i krenuli s dugoročnim rješenjima. Ispred mene, odnosno nas, ovog tima s kojim već nekoliko godina dijelim dane i noći, puno je posla, ali znamo što želimo i u kojem smjeru trebamo ići. Nastavljamo borbu za bolju budućnost naših proizvođača hrane, naših ribara i poboljšanja životnih uvjeta na ruralnim područjima. Zajedno možemo sve.“

Kontaktirajte Nas

Ministarstvo poljoprivrede

Uprava za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju

Ulica Grada Vukovara 78
10 000 Zagreb

Telefoni: 01 640 8145, 01 647 3083

Email: nrm@mps.hr


Hr
EU
Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Europske unije
Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj - Europa ulaže u ruralna područja
Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014– 2020