AKIS

Konferencija i poziv na razmjenu ideja o “strategijama za ekološku zaštitu bilja”

Objavljeno:

Od 17. do 18. studenoga 2022. održava se konferencija „Smjer u strategijama ekološke zaštite biljaka“ kao hibridni događaj, koji zajednički organiziraju IFOAM Organics Europe, Ökologische Lebensmittelwirtschaft (BÖLW) i Julius-Kühn-Institut s ciljem rasprave o budućnosti ekološkog uzgoja biljaka.

Prethodno poznata kao godišnja “Konferencija o bakru u zaštiti bilja”, dionici iz područja istraživanja, industrije, prakse i politike okupit će se i raspravljati o svom znanju. Konferencije o minimizaciji bakra u prošlosti bile su usredotočene na pristupe vezane uz kontrolu gljivica u onim usjevima u kojima se koristi bakar. Uz novu i širu temu, konferencija će se i dalje baviti minimalizacijom korištenja bakra u zaštiti bilja i izvješćivanjem o njemačkom nadzoru korištenja bakra, ali sada će uključivati cijeli opseg strategija ekološke zaštite zbilja, s fokusom na inovativne pristupe i nova znanja u kombinaciji s raspravama o povezanim društvenim i političkim okvirima.

Četvrtak, 17. studenoga 2022.: Minimizacija korištenja bakra u zaštiti bilja
Petak, 18. studenoga 2022.: Strategije ekološke zaštite bilja i bioraznolikost

Konferencija će se održati kao hibridni događaj, zbog neizvjesnosti vezanih uz pandemiju virusa Covid-19. Govornici će se obraćati iz Bonna, u Njemačkoj, a sudionici će se pridružiti online.

Poziv na razmjenu ideja: dobrodošli ste predstaviti rezultate vlastitih studija ili praktičnih ispitivanja o inovativnim pristupima u zaštiti zdravlja bilja u ekološkom uzgoju ili interakciji istog s bioraznolikošću. Pošaljite e-mail s temom i naslovom svoje ideje na smith@boelw.de do 18. rujna 2022.

Uskoro će biti objavljeno više informacija te detalji za prijavu.

Kontaktirajte Nas

Ministarstvo poljoprivrede

Uprava za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju

Ulica Grada Vukovara 78
10 000 Zagreb

Telefoni: 01 640 8145, 01 647 3083

Email: nrm@mps.hr


Hr
EU
Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Europske unije
Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj - Europa ulaže u ruralna područja
Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014– 2020