EIP

EU ZPP mreža objavila poziv za iskaz interesa za međusobne posjete operativnih skupina

Objavljeno:

Opća uprava Europske komisije za poljoprivredu i ruralni razvoj (DG AGRI) i Instrument za podršku inovacijama i razmjeni znanja | EIP-AGRI organiziraju dvije međusobne posjete između više operativnih skupina (OG) koje djeluju u području ekološke poljoprivrede, točnije:

Optimizacija nabave i lanca vrijednosti ekološkog uzgoja

Kružno i ekološko upravljanje tlom

Lokacije posjeta bit će odabrane na temelju rezultata ovog poziva za iskazivanje interesa.

Međusobni posjeti realizirat će se paralelno, sa srijede na četvrtak, 28. – 29. lipnja 2023. godine. Radni jezik će biti engleski i neće biti usmenog prijevoda.

Svrha međusobnih posjeta nositelja projekata je omogućiti prekograničnu razmjenu znanja i iskustveno učenje OG-ova. Posjeti će stvoriti prilike za intenzivne neformalne interakcije predstavnika OG-a iz različitih država članica EU. Također, posjeti mogu doprinijeti  potencijalnoj budućoj suradnji nositelja projekata/dionika te rezultirati u formiranju transnacionalnih OG-ova.

Glavni ciljevi međusobnih posjeta su:

  • Omogućiti iskustveno učenje i razmjenu znanja o inovacijama kojima se bave uključeni projekti, kao i pristup koji uključuje više sudionika;
  • Omogućujući dublje razumijevanje inovacijskih procesa, pružajući dodatnu inspiraciju sudionicima i potičući sinergije između projekata;
  • Raspraviti zajedničke izazove, istraživačke potrebe iz prakse, inovativne ideje i potencijalna rješenja;
  • Razmijeniti i širiti rezultate projekata diljem EU-a;
  • Stvoriti prilike za potencijalne buduće suradnje i/ili partnerstva.

Prijavite se putem poveznice do 25. svibnja (23:59) 2023. godine.

Zbog ograničenog broja mjesta neće biti moguće udovoljiti svim zahtjevima za sudjelovanjem. Odabrani podnositelji prijava će naknadno dobiti poziv za registraciju za sudjelovanjem, za čije ispunjavanje imaju rok od tjedan dana. Prijavitelji će biti obaviješteni jesu li odabrani ili ne do prvog tjedna u lipnju 2023. godine.

Putovanje i smještaj za odabrane sudionike organizirat će EIP-AGRI.

Postupak odabira

U obzir dolaze najmanje dva, a najviše tri sudionika po OG-u.

Prioritet će imati projektne prijave u kojima je jedan od prijavljenih predstavnika OG poljoprivrednik/šumar. Općenito, skupina predstavnika trebala bi dolaziti iz različitih sredina. Osim toga, projektne prijave koje su ujedno i prijave za domaćina posjeta, dobit će dodatne bodove u postupku odabira.

Detaljnije informacije o kriterijima odabira mogu se pronaći na internetskim stranicama događanja (iznad u tekstu navedene poveznice).

Kontaktirajte Nas

Ministarstvo poljoprivrede

Uprava za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju

Ulica Grada Vukovara 78
10 000 Zagreb

Telefoni: 01 640 8145, 01 647 3083

Email: nrm@mps.hr


Hr
EU
Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Europske unije
Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj - Europa ulaže u ruralna područja
Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014– 2020