Novosti

Enlarged Partial Agreement on Sport (EPAS-a) i Mulier Instituut prepoznali su napore koje Ministarstvo poljoprivrede ulaže u razvoj sportske infrastrukture u ruralnim područjima

Objavljeno:

U Strasbourgu je održan sastanak na temu “Mapiranje sportskih objekata – Uvid u financiranje sportskih objekata“.

 

Cilj ovog sastanka bio je okupiti stručnjake i istraživače kako bi se identificirala rješenja za održavanje sportskih objekata pristupačnim za sve skupine u društvu, steći uvid u različite načine financiranja sportskih objekata, načine rada sportskih objekata i njihov odnos s troškovima održavanja te prepoznati društveni povrat ulaganja u sportske objekte.

Predstavnici Uprave za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Ministarstva poljoprivrede održali su prezentaciju o sportskoj infrastrukturi u ruralnim područjima financiranoj u okviru Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020, uključujući i prijelazno razdoblje 2021. – 2022. te sudjelovali na raspravi. Svojim primjerom Republika Hrvatska istaknula je važnost ulaganja u ruralna područja, čime se poboljšavaju životni uvjeti u ruralnim zajednicama, pridonosi atraktivnosti sela te potiče rast i socioekonomska održivost.

U okviru Programa ruralnog razvoja sportska infrastruktura financira se u okviru Mjere 7 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“, tipa operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ i Mjere 19 „LEADER (CLLD)“, podmjere 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategije“.

U okviru Programa ruralnog razvoja financirana su ukupno 252 projekta sportske infrastrukture i dječjih igrališta, ukupne vrijednosti preko 26 milijuna eura.

Održanu prezentaciju možete pregledati ovdje.

Kontaktirajte Nas

Ministarstvo poljoprivrede

Uprava za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju

Ulica Grada Vukovara 78
10 000 Zagreb

Telefoni: 01 640 8145, 01 647 3083

Email: nrm@mps.hr


Hr
EU
Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Europske unije
Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj - Europa ulaže u ruralna područja
Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014– 2020