AKIS

Do 15. siječnja se možete prijaviti za sudjelovanje na radionici EU CAP mreže „Poboljšanje sigurnosti opskrbe hranom uz promjenjive vremenske uvjete: prilagodba gospodarstava”

Objavljeno:

Glavna uprava Europske komisije za poljoprivredu i ruralni razvoj (DG AGRI) i Instrument za podršku inovacijama i razmjeni znanja | EIP-AGRI organizira radionicu „Poboljšanje sigurnosti opskrbe hrane uz promjenjive vremenske uvjete: prilagodba gospodarstava”, a traže se sudionici koji bi željeli podijeliti svoje znanje i iskustvo o toj temi! Događanje će se održati u Bologni, u Italiji, u srijedu, 15. i četvrtak, 16. ožujka 2023.

Radionica će biti usmjerena na razmjenu znanja i dijeljenje inovativnih, inspirativnih praksi i pristupa koji podržavaju poljoprivrednike u prilagodbi promjenjivim vremenskim prilikama. Detaljne informacije o ovom događanju mogu se pronaći na novoj web stranici EU CAP mreže.

Događanje će se održati u regiji Emilia – Romagna, koja je redovito pogođena ekstremnim vremenskim nepogodama, s velikim utjecajem na prinose, kvalitetu i stabilnost poljoprivredne proizvodnje. Istraživački i inovacijski projekti, EIP-AGRI operativne skupine i druge vrste inovativnih projekata u tom području bave se tim utjecajima. Oni poboljšavaju sposobnost prilagodbe, podupiru odluke poljoprivrednika i grade specifična rješenja za upravljanje vodom kao što su poboljšani sustavi navodnjavanja. Posjeti nekima od ovih inicijativa bit će dio programa radionice.

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje, ispunite obrazac za prijavu do 15. siječnja 2023. u 23:59.

Tražimo poljoprivrednike, predstavnike poljoprivrednih udruga i zadruga, savjetnike, istraživače, lokalne vlasti, nevladine organizacije i druge dionike koji podržavaju poljoprivrednike u prilagodbi promjenjivim vremenskim uvjetima u kontekstu klimatskih promjena.

Broj sudionika će biti ograničen, stoga neće biti moguće udovoljiti svim zahtjevima za sudjelovanje. Organizatori će procijeniti pristigle prijave i obavijestiti one koji budu odabrani do početka veljače 2023. Od odabranih sudionika tada će se tražiti da se registriraju i potvrde svoje prisustvovanje radionici.

Sudjelovanje na događanju je besplatno. Imajte na umu da će sudionici iz javnih/nacionalnih uprava sami snositi troškove puta i smještaja. Za ostale sudionike, ako troškove ne mogu pokriti projekti ili organizacije, troškove putovanja i smještaja (hotela) za odabrane sudionike može pokriti Europska komisija. S rezervacijama možete krenuti tek po odobrenju sudjelovanja od strane EK.

Za sva pitanja obratite se na innovation-knowledge@eucapnetwork.eu

Kontaktirajte Nas

Ministarstvo poljoprivrede

Uprava za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju

Ulica Grada Vukovara 78
10 000 Zagreb

Telefoni: 01 640 8145, 01 647 3083

Email: nrm@mps.hr


Hr
EU
Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Europske unije
Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj - Europa ulaže u ruralna područja
Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014– 2020