AKIS

[6.12. – 7.12.2022.] Seminar EU ZPP mreže „Pametna kružna poljoprivreda kao odgovor na visoke cijene energije i gnojiva“ – prijavite se do 24.10. u podne

Objavljeno:

Glavna uprava Europske komisije za poljoprivredu i ruralni razvoj (DG AGRI) i  Jedinica za podršku inovacijama i razmjenu znanja | EIP-AGRI organiziraju seminar „Pametna kružna poljoprivreda kao odgovor na visoke cijene energije i gnojiva“ i traže aktivne sudionike seminara!

 

Ovo događanje održat će se u Portu, u Portugalu, u utorak 6. prosinca i srijedu 7. prosinca 2022. godine.

U kontekstu viših troškova energije i gnojiva, seminar će se usredotočiti na pronalaženje inovativnih rješenja za otporne poljoprivredne i prehrambene sustave kroz pristupe pametnog kružnog gospodarstva.

Nakon seminara, u poslijepodnevnim satima 7. prosinca na istom će se mjestu organizirati dodatna „Tržnica za razmjenu ideja i projekata“. Isto će uključivati ​​više razmjena “jedan na jedan” i mogućnosti za pojedince i projekte za umrežavanje i razmjenu ideja, kako bi se ubrzalo usvajanje najboljih inovativnih praksi.

Sve informacije i nacrt programa možete pronaći na web stranici događanja.

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje i aktivno dijeljenje svog znanja, iskustva i inovativnih ideja, prijavite se do 24. listopada 2022. u 11:59 h, putem PRIJAVNICE.

 

Slobodno proslijedite ovaj otvoreni poziv drugima koji bi mogli biti zainteresirani za sudjelovanje i doprinos događanju.

 

Seminar će biti interaktivan i fokusirat će se na razmjenu informacija o inovativnim praksama i inicijativama u zemljama članicama EU.

Traži se raznolik raspon sudionika uključujući poljoprivrednike, savjetnike, istraživače, stručnjake za kružno gospodarstvo, stručnjake za energetiku, industriju…

Broj sudionika će biti ograničen, stoga neće biti moguće udovoljiti svim zahtjevima za sudjelovanjem na seminaru i tržnici za razmjenu ideja i projekata. Organizator će ocjenjivati ​​pristigle prijave na temelju podataka o motivaciji osobe i relevantnosti njezina rada te će potvrditi prihvaćene prijave odabranih sudionika do početka studenog 2022. godine.

Ukoliko je potrebno, troškove putovanja i smještaja (hotel) za odabrane sudionike može pokriti Europska komisija. Molimo vas da u međuvremenu ne vršite nikakve rezervacije. Dodatne informacije o svim aranžmanima bit će podijeljene s odabranim sudionicima u kasnijoj fazi.

Za sva pitanja možete se obratiti se na innovation-knowledge@eucapnetwork.eu

Kontaktirajte Nas

Ministarstvo poljoprivrede

Uprava za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju

Ulica Grada Vukovara 78
10 000 Zagreb

Telefoni: 01 640 8145, 01 647 3083

Email: nrm@mps.hr


Hr
EU
Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Europske unije
Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj - Europa ulaže u ruralna područja
Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014– 2020